Tomas Antila (alitna) wrote,
Tomas Antila
alitna

Sju magiska saker med 2010

2010 var ett väldigt jobbigt år, och jag vill inte göra något annat än att glömma det. Nu vänder vi sida som kungen så berömt sade. Årets två största misslyckanden var 1) att jag inte klarade av att teckna 300 sidor som var mitt nyårslöfte. Jag kom inte ens upp i någon ansenlig mängd över huvud taget, utan landade på ca 12 sidor. Resten av året spenderades med en paralyserande tanke på att jag ritar asdåligt. Under hösten var planen att bara fokusera på att träna, men inte ens det lyckades jag med. Tanken att lägga av helt slog mig, men det är tyvärr inget alternativ. Det jag behöver göra nu är att återfå självförtroendet.
2) Jag misslyckades med att blogga om det senaste decenniet. Det låter kanske inte så hemskt, men jag ville verkligen göra det. Och jag har gått och tänkt på det väldigt många gånger och formulerat en himla massa meningar och saker jag har vetat berätta om. Men det hela har fallit platt på att jag inte har orkat gå igenom min gigantiska hårdisk efter foton och bilder från föregående decenniet. Skärpning utlovas.

Med det sagt vill jag istället fokusera på det som har varit bra med året, och skriva ner det så att nått gott åtminstone blir sagt om året. Då och då kunde jag känna mig glad någon halv dag, men för det mesta gick det att räkna höjdpunkterna på fingrarna.

1. SPX var någon form av mardröm, men mitt i den mörka natten fanns det två höjdpunkter. På klassdiskot där man återigen fick ställa sig längst en vägg och känna sig värdelös i en lokal som definitivt ursprungligen inte varit tänkt för diskotek , kom två änglar in i min tillvaro. Lisa och Stef tog tag i mina händer och drog iväg mig. "Två snygga tjejer vill träffa dig utanför", sa de när de drog med mig mot dörren. För att visa min uppskattning när vi kom ut parodiserade jag nördsexism genom att fråga var de två snygga tjejerna var?
Det hela förde tankarna till Tatiana-Elise-tiden. Fast även på ett strikt asexuellt plan uppskattar jag tjejer väldigt mycket, och jag är så glad att ha vänner man kan göra saker med. Kvällen fördrevs vidare på VIP-pubben, men det spelade egentligen ingen roll hur det var, för jag var redan på så bra humör att allt var bra.

2. Var faktiskt också under SPX. Stangel hade blivit utsänd att köpa mitt fansin D&G#5. Studio Stanja ville nämligen läsa det, och det gjorde mig så himla glad. Stanja kan beskrivas som aningen kräsna, och att de visade intresse för mina serier ärade verkligen mig. Senare träffade jag Anja för första gången på ett bra tag, och det gjorde mig givetvis också glad.

3. Gröna Lund. En gång i tiden gjorde verkligen det jobbet mig riktigt glad. Jag kunde gå runt innan nöjesfältet hade öppnat och verkligen supa in den fantastiska atmosfären, se hur allt vaknade till liv. Eller när det redan hade öppnat se hur roligt alla hade det, och den känslan smittar av. Känslan av att man verkligen vill jobba, verkligen vill göra sitt bästa. Nu blev det ju inte riktigt så hela sommaren. Jag vet inte om det faktiskt var som så att nöjesfältet var riktigt illa skött, eller om det var min stundande depression som spökade. Det kan också ha varit högsäsongsmånaden med förbannat otacksamma småbarnsföräldrar, eller företagskulturen där man ska skrika och applådera över tanken att man ännu en dag ska slita ut sig i tolv timmar utan någon som helst belöning för att Grönan slår ytterligare ett publikrekord.
Allt som allt tycker jag det är lite synd att jag inte är välkommen tillbaka. Jag ville förstås inte jobba där igen, men jag kände på mig redan då att ett år senare skulle man glömma de dåliga stunderna och bara minnas det som var bra.

4. Det här kommer få folk att rynka på ögonbrynen, men den oslagbart lyckligaste stunden på hela året var den varma sommardag när jag bestämde mig för att köpa en iPod Touch. Just nu är jag i görningen att sälja mp3-spelaren på grund av pengabrist, samtidigt som jag blir ledsen över att skiljas från något som gav mig så mycket glada stunder. Mediamarkt hade halva priset på den, och jag bestämde mig för att äntligen våga röra pengarna jag sparat ihop under sommaren för att jag så hemskt gärna ville ha den. Jag var medveten om att en ny version skulle komma en månad senare, men det spelade ingen roll. Priset skulle fortfarande vara oslagbart.
Jag har väl varit (inte särskilt hemligt) kär i iOS sedan det kom. En telefon har däremot alltid varit för dyr för mig, men iPod Touch är ju fattigmans iPhone. Så man kan väl inte på nått sätt säga att jag är objektiv, men iOS är det bästa operativsystem som finns! Jag älskar det! Allting är så himla grant, och enkelt. Styrningen är så följsam att man blir mörkrädd, och så enkla saker som att kolla sin mejl blir genast jätteroligt. Jag brukade ligga i min säng innan jag skulle sova och läsa min mejl och bloggar under mitt varma täcke i det mörka rummet. Och det var verkligen, verkligen behagligt.

5. Kommentarerna jag fick från Tanja på mitt blogginlägg. Ytterligare ett var på facebook, och det gjorde mig verkligen rörd och glad över de fina orden. Jag brukade i veckor senare ta fram dem bara för att läsa dem en gång till.

6. Rita med Lisa och Stef i deras respektive ateljéer. Under hösten tillbringade jag väldigt många timmar hos mina två vänner. För det mesta satt jag bara bredvid och pratade eftersom jag har svårigheter att teckna. Men det var väldigt trevligt ändå. Jag skulle vilja ha en egen ateljé under 2011, men det är många faktorer som spelar in för att det ska ske. Tills vidare hoppas jag på mer stunder hos dessa inspirerande individer.

7. Att läsa böcker. Läs mer i mitt blogginlägg om det.

Jag har även under året påbörjat en del projekt som dessvärre är hemliga men ändå skänkt mig stor glädje. Jag återkommer senare med mer information.
Tags: lisa, lista, nyår, stef, tanja
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment