Tomas Antila (alitna) wrote,
Tomas Antila
alitna

Goddag direktörn, jag skulle vilja ha lön!

En läskig sak hände: jag kollade på månen och blev förbryllad. Den var gul och nere vid horisonten. Nyss när jag kollade så var den vit och stod ganska högt upp på himlen. Jag försökte fundera ut varför månen gått åt fel håll och kom på den hemska slutsatsen att det var gårdagens måne jag mindes. Men det kändes som för ett ögonblick sedan.
Tiden upplevs väldigt konstigt nu när jag jobbar. När jag är på jobbet känns det som ljusår, och när jag är hemma försvinner tiden så snabbt att jag inte vet var den tar vägen. Under juli månad har Gröna Lund en fjärdedel av alla besökare, så det är mycket att göra precis jämt och ständigt. Och med andra ord ultrastressigt!
Tiden går så långsamt att jag inte ens minns Juni, och Maj är så långt borta i horisonten att den inte syns längre. Det känns helt surrealistiskt att Juli äntligen är över, men än vågar jag inte hoppas på att besökarantalet och alltså stressen sjunker. Men jag vill så jävla gärna att alla jobbiga barnfamiljer ska åka hem! Gröna Lunds egna terminologi för besökare är "gäster", men jag tänker mig alltid dem som "dårar!", med en cyborg 009-dialekt. Det är så fruktansvärt fullt att även till den minst populära attraktionen är det lång kö. Hur kan folk ens få tanken att gå dit när det är så fullt? Och varför får jag inte mer lön när det är så himla mycket mer ansträngande än att jobba i Juni? (om man NÅN gång ska få skälig lön) Varenda dag är det nån förälder som blir arg på en, och från öppning till stängning är attraktionen igång. Inte ens regn skrämmer iväg gästerna.
Fast det är väl egentligen bara lönen och mina chefer jag hatar. Jag slösade min dyrbara fritid med att kolla på sommarkrysset, som spelas in på Grönan, och det var riktigt mysigt och nostalgiskt. Det här låter kanske lite okänsligt, men jag förstår verkligen de unga arbetarna i Apple-fabriken som begick självmord. Tanken att slita från morgon till kväll för aspissig lön, som aldrig någonsin kommer bli högre, att hela tiden behöva prestera i världsklass och aldrig göra misstag, utan att få någon belöning. Jag förstår att man börjar tänka "är det här allt mitt liv kommer bli?".
Min mentala hälsa är oroväckande låg. Såhär illa har jag inte mått sedan i vintras. Jag spekulerar lite vad det kan bero på, skulle mycket väl kunna vara på grund av stressen. Det kan också vara som så att det är för att jag har en tecknarsvacka. Problemet är att jag inte hinner träna eftersom jag jobbar nästan hela tiden!
Jag har bestämt mig för att om ångesten blir för jobbig ska jag åka Fritt fall tilt. Jag är seriöst höjdrädd, och blotta tanken på det får mig att rysa. Jag inbillar mig att den rädslan jag kommer uppleva kommer skingra mina ångesttankar, typ lite som elchocksterapi. Och om det inte funkar åker jag fan flera gånger! Inga barnfamiljer vågar åka den, så det är kort kö där. Men än har jag inte känt att jag har vågat mig upp i tornet. Men den dagen jag vågar det, then god help us all.


Veckans Gröna Lund: Jag vann tävlingen renast körhytt och vann det suveräna priset..... *TRUMVIRVEL* En kaffe och en bulle-kupong! Sedan när jag skulle hämta ut kaffet och bullen: -nej den där kupongen är bara värd 25:-, om du vill ha en kaffe och en bulle måste du lägga till fyra kronor.

Nu ska jag försöka hinna läsa lite "Ljudet av ditt hjärta" innan jag försöker få så mycket sömn som möjligt till imorgon. 3 x 11 timmar väntar. DÅRAR! Far åt helvete!
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments