?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Jag är pedofil

Photobucket

Jag har mått seriöst dåligt efter barnporr-dommen. Givetvis på grund av sympati för den åtalade som nu kan glömma att få träffa sin dotter igen, men också av en annan anledning. Jag är numera pedofil.
Jag satt och funderade på min debattartikeln som jag skulle skicka till tidningarna, men resten av kultursverige hann före mig, så jag lade ner det projektet. Men det fanns även en annan anledning till att jag tvekade att skriva en artikel. Jag var så himla rädd att det skulle innebära att jag själv skulle bli anmäld för barnporrinnehav. Jag nämligen fortfarande enormt mycket skulder på grund av mitt kreditkort samt depressionsliknande ångest, jag har inte råd med att böta 25.000:-

Men så här en vecka efter att bloggosfären och nyhetstidningarna fått nyss om det här har en tanke gnagit mig: varför är det ingen som står för att de också är brottslingar? Jag tycker mig mest se kommentarer i stil med "det är beklagligt och censur men JAG har i varje fall ingen barnporr!"
Du som var med i kvällstidningen, du har jättemycket barnporr! Och du som var med i radio, du har också barnporr hemma. Är det ingen som vill stå för sitt intresse? Är alla för rädda för böterna och stigmatiseringen för att våga stå för att de också numera klassas som pedofiler? Och är det ingen som vågar stå upp för alla tusentals fangirls som upptäcker sin sexualitet till späda unga pojkar? För tio år sedan kunde tjejer bara snegla åt pojkarnas vinklade porr, är det ingen som vill försvara den fantasiska egna porr kvinnorna fått? Är det ingen som vågar erkänna att de själva gillar det? Yaoi har gjort enormt mycket för kvinnlig sexualitet, och nu är den utrotningshotad i Sverige.

För om ingen står för det här kommer det inte bli någon skillnad. Lagen är väldigt tydlig, det handlar om att värna om barnen, och det finns ju ändå ingen som känner sig kränkt förutom den dömde. Alla känner någon som gillar det här eller har sett någon bild någon gång. Eller tycker allmänt att det är ett brott mot yttrandefriheten att man inte ska få ha tecknade bilder på datorn. Det är ingen som står upp för att de likt tusentals andra nu jämförs med taffsare, våldtäktsmän, förrövare och blottare. Det är ingen som känner sig kränkt över att deras pastelfärgade fantasivärld numera räknas som övergrepp mot barn. DERAS, inte någon annans.

Jag mår faktiskt dåligt av det här. Jag har hundratals nakenbilder på tecknade figurer under arton år, och jag har under veckan kommit fram till att: jag vill inte skiljas från de här bilderna. Det skulle få mig att må ännu sämre, och min livskvalité skulle försämras. Men jag är ständigt rädd att polisen kommer att komma hem till mig och beslagta min dator och ge mig enormt mycket pengar i böter samt sätta en extremt jobbig stigmatisering på mig som kommer göra det svårare för mig att få jobb.

Jag vill att den här lagen försvinner OMEDELBART! Jag är inte pedofil och vill inte klassas som sådan. Jag är inte ett dugg intresserad av riktiga människor, och i synnerhet inte yngre personer. Verkliga människor lyssnar på mig, kramar mig och får mig att må bra och känna mig trygg, och börjar sedan hata mig och säga elaka saker om mig. Tecknade figurer gör ingenting. Dom varken hatar eller älskar. Dom existerar enbart i min fantasi. Det är det som är det magiska med tecknade figurer. En tecknad figur är inte en verklig människa, det är en symbol. Tecknaren kanske säger: det här är en skolflicka hon är femton år. Men när jag ser figuren tolkar jag symbolen på ett annat sätt. I mitt huvud gör jag om figuren till något jag kan relatera till. Jag ser aldrig åldrar, jag jämför alltid med mig själv. Jag ser det lite som teater; det finns en massa roller och sedan finns det folk som spelar de rollerna. Tecknaren är i regel alltid mycket äldre än den tecknade figuren. Det är tecknaren som spelar den yngre figuren, det är inte på något sätt en verklig ung person. Det är blott en tolkning, en skev verklighet, på sin höjd ganska trovärdig.

Tar det bort faktumet att den tecknade figuren trots allt är femton år? Nej, men vad avgör åldern? Är det kroppen som avgör åldern? Jag tycker det är löjeväckande. För det första ser inte de tecknade ungdomarna ut som riktiga människor, och för det andra finns det ingen mall för hur ungdomar ser ut. Att gå till attack mot bröststorlek är både idiotiskt och kränkande mot kvinnor som har mindre bröst än vad normen anser vara vuxet.

Men jag är verkligen ledsen Asuka, jag kan inte älska dig längre. Jag föll för dig redan när jag var i din ålder, och har älskat dig sen dess. (förutom ett kort Ayanami Rei-uppehåll 2005) Men tyvärr blir jag bara äldre och äldre för var dag som går, medan du fortsätter att vara fjorton år. I min fantasi är du 25 och ständigt sur över att jag inte tar itu med mitt liv. Men lagen säger att du är fjorton och jag inte får ha bilder på dig. Jag kommer ta bort dig, jag önskar bara att jag kunde ta bort dig från mitt egna minne lika lätt. Jag kommer aldrig glömma hur mycket du betydde för mig, och hur mycket jag älskade dig. Jag minns när jag såg "You can (not) advance" i våras. Jag älskade verkligen scenen när man förstod att du likt alla andra också var väldigt, väldigt ensam, och inte ville sova själv. Jag hoppas att du nån dag kan förlåta mig, men jag kunde aldrig vara den du ville att jag skulle vara.

Tags:

Comments

( 34 comments — Leave a comment )
steamboatw
Jul. 27th, 2010 03:33 am (UTC)
Dj-vligt bra skrivet!
alitna
Jul. 27th, 2010 11:37 am (UTC)
tack! Men var snäll och sluta sprida vidare propaganda mot Ecpat. Det är en väldigt viktig organisation och grundfrågan i det här borde vara att klargöra att barnporr och tecknade bilder inte på något sätt har med varandra att göra.
(no subject) - (Anonymous) - Jul. 27th, 2010 08:22 pm (UTC) - Expand
(no subject) - alitna - Jul. 27th, 2010 08:33 pm (UTC) - Expand
(no subject) - (Anonymous) - Jul. 28th, 2010 10:07 am (UTC) - Expand
(no subject) - alitna - Jul. 28th, 2010 05:20 pm (UTC) - Expand
Ecpat missbrukar sin ställning - (Anonymous) - Jul. 30th, 2010 12:00 am (UTC) - Expand
(Anonymous)
Jul. 27th, 2010 05:44 am (UTC)
Hoppet är inte över
Medans folk kommer på hur urbota idiotiskt det är med tankebrott, så finns kryptering till din fördel, eller lagra bilderna i webcachen, så finns inga bevis på att du medvetet klickat på dem:]

Skaffa en server i ett mer liberalt land, ex. Nordkorea, dit du ansluter med en remote desktop, därav aldrig huserar filerna:]

/Ann Onym
alitna
Jul. 27th, 2010 10:15 am (UTC)
Re: Hoppet är inte över
Tankebrott? Du får det att låta som 1984. Det är fortfarande ok att tänka på mangabilder, det är bara inte ok att inneha eller betrakta dem. Jag ser det här som en definitionsmiss, lite ungefär som när Kiruna blev världens största stad eftersom man räknade in hela kommunen till stadsytan. Givetvis är sexuella bilder på personer under arton år barnporr, det är bara det att tecknade figurer inte är personer.

Jag tänker inte gömma mina bilder som om jag vore någon kriminell och Nordkorea är inte ett liberalt land. Nordkorea är ett land där det faktiskt ÄR straffbart att tänka vissa tankar.
Re: Hoppet är inte över - (Anonymous) - Jul. 27th, 2010 12:41 pm (UTC) - Expand
Re: Hoppet är inte över - alitna - Jul. 27th, 2010 08:35 pm (UTC) - Expand
Re: Hoppet är inte över - (Anonymous) - Aug. 3rd, 2010 06:33 pm (UTC) - Expand
zimeon
Jul. 27th, 2010 06:49 am (UTC)
Det är inte utan att jag tror det här var det bästa blogginlägget av dem alla. På så många fronter.
alitna
Jul. 27th, 2010 10:18 am (UTC)
Tack! Det värmer att höra!

Och du vet hur himla ironiskt det är att du har en Magister Katt-ikon?;)
(Anonymous)
Jul. 27th, 2010 07:37 am (UTC)
Jag är så glad att du skrivit detta, det var den klarheten jag behövde. Jag tecknar själv och jag känner mig otroligt kränkt av denna hysteri, så jag tackar dig för att du gjort det enkelt för mig.

Tack!
alitna
Jul. 27th, 2010 10:24 am (UTC)
tack! Då har jag inte ens gått in på problem jag kan få för mina serier. Lyckligtvis kommer jag kunna skildra min sexdebut utan att råka fällas för barnporrbrott, om jag nu skulle vilja rita det.
momiji_mii
Jul. 27th, 2010 11:03 am (UTC)
Jag tyckte att det här var ett väldigt fint inlägg. Bra skrivet.

Det är lite vemodigt att tänka på hur alla de här karaktärerna, skapta för att folk ska kunna knyta an till dem emotionellt, som man har vuxit upp med och speglat sig i, både identitetsmässigt och ibland för att utforska sin sexualitet, helt plötsligt har gått från att vara evigt unga symboler för vår ungdom till att vara offer för ett virtuellt brott som vi begår när vi tänker på dem.

I mitt fall har min smak ganska tydligt förändrats och vuxit tillsammans med mig, men ska jag behöva sätta en gräns där jag inte längre får minnas mina gamla favoritkaraktärer? Tanken svindlar inför tankepolisens antågande. :(
alitna
Jul. 27th, 2010 11:35 am (UTC)
tack! Jag tycker själv att din kommentar är väldigt poetisk och fin. Jag tänker mig mangafigurer som vampyrer.

Däremot måste jag motsäga dig om tankebrott. Det är inte olagligt att tänka, det är bara innehav samt betraktande av barnpornografi som är olagligt. Svälj inte nyliberalernas propaganda. De vill ha ett samhälle där alla former av brott utan offer är lagliga, t.ex. fortkörning, narkotika, miljöförstöring. Låt inte dom ta över denna kamp, för de strider bara för personlig vinning.
Det här har aldrig handlat om sin rätt att ha vilka bilder man vill, utan om att poängtera ut för rättsväsendet att det är en definitionsmiss att jämföra fiktionella verk med verkligheten.
(no subject) - momiji_mii - Jul. 27th, 2010 07:11 pm (UTC) - Expand
(no subject) - alitna - Jul. 27th, 2010 08:43 pm (UTC) - Expand
littletinysteps
Jul. 27th, 2010 02:29 pm (UTC)
Fast, du kan ju inte dömas för innehav av "barnporr"...
"Det är bara konstnären själv som får inneha sådana bilder utan att det är ett brott." citat från artikeln. Så det man själv gör att tydligen inte brottsligt men jag förstår inte att det kan vara lagigt att ge ut då ingen får innehava det. Eller är det också olagligt nu.

Har hört om detta via vänner och visst började man undra, och även om det man tecknar inte är unga pojkar eller flickor så kan ju kroppsbyggnad osv få dem att se yngre ut. Men så länge det är sådant som man har gjort själv så är det, enligt Uppsala tingsrätt, helt okej.

Du skriver väldigt bra. Jag tycker inte att det är dåligt att ha bilder på något man älskar, speciellt som du beskriver i slutet så är det ju trots allt något som du har älskat då du var vid den åldern och sådant ändras ju inte. Okej, det där lät knäppt, men vad jag menar är att bilderna är ju trots allt bara fantasier, inte verkliga och ofta idoliserade. Det är inte verklighet och man måste ju få drömma, det skadar ju ingen.

Med vänliga hälsningar
amdarai
Jul. 27th, 2010 03:58 pm (UTC)
Fantastiskt skrivet, och jag sällar mig till dig.
Jag går runt och är blandat arg och ledsen för att en illa skriven lag har gjort mig till pedofil. Men det är bara att inse. Jag älskar manga och alla de fantastiska karaktärer som finns i den världen. Det spelar ingen roll om de är påpälsade till tänderna, nakna, unga, gamla, sexuella eller bara fåniga. Det är en konstform som mitt öga alltid kommer att tråna efter.

Så min tanke är att ta en t-shirt, måla upp en av mina favoritbilder (bryter jag copywritelagen då??) som lagen nu fördömer att jag innehar, och sedan öppet skriva att just den t-shirten gör mig till sexualförbrytare aka pedofil. Undrar hur långt jag hinner gå med den på innan jag blir stoppad av polisen? Och det är jag rädd för... men jag anser ändå inte att jag gjort fel... och någonstans kanske någon annan reagerar... Och då kanske det var värt det?
alitna
Jul. 27th, 2010 04:39 pm (UTC)
du, det är inte så att vi lever i en polisstat där du blir haffad efter fem minuter på gatan. Däremot tycker jag du ska betänka att det är en sak att ha sina bilder på en hårdisk och en annan att visa upp dem på stan. Då påtvingar du andra din sexualitet, något som inte är ok oavsett vilken sexualitet man har.
(no subject) - amdarai - Jul. 27th, 2010 09:45 pm (UTC) - Expand
(Anonymous)
Jul. 28th, 2010 07:08 am (UTC)
Bra idé
Jag tycker T-shirt-idén är lysande. SJälva bilden tror jag inte någon tar anstöt av (det är ju inte grovporr vi talar om) och det finns säkert mängder av kommersiellt tillgängliga T-shirts med liknande bilder i omlopp över hela världen redan nu. Det geniala är just att påtala det absurda i lagstiftningen: Tittar du på min T-shirt så begår du ett lagbrott. Tänk om vi kunde göra tusentals sådana T-shirts. Du kan ha sått fröet till en medborgarprotest som syns över hela landet på gator och torg.
alitna
Jul. 29th, 2010 04:29 pm (UTC)
Re: Bra idé
eh... ok. Enjoy your prison aids!
(Anonymous)
Jul. 28th, 2010 08:34 pm (UTC)
JontiOtaku
Mycket mycket bra skrivet! Känner igen mig så i det du skriver som fellow otaku/japannörd. Jag har själv mängder av animebilder på mina favoritanimetjejer på datorn, av varierande grad, men ja en hel del är åt nsfw-hållet. Framför allt i min "同人誌 (Doujinshi)"-mapp. (Doujinshi är, kan man väl säga, framför allt fanzines/fanmade manga som oftast är baserade på redan existerande serier och oftast är mer eller mindre erotiska< för er som inte vet).
Och ja, detta gör väl mig nu till en brottsling. Men visst, det var jag ju redan innan som fildelare. Men nu har jag väl "barnporr" på datorn också, så som lagen är utformad. Nej, har länge tyckt lagen är dumt utformad och att den bör reformeras. För det första så ska tecknade serier m.m. aldrig kunna räknas, de har inte ens något riktigt offer, hur osmakligt vissa än kan tycka innehållet är. Och hur ska de kunna få fram åldern på karaktären liksom..För det andra så är det extremt idiotiskt att enligt lagen så ska man få ha sex med en som är 15 men man får inte titta på nakenbilder på en som är femton eller uppåt men under 18. Borde det inte vara tillåtet att titta på sexuella bilder, nakna eller inte, på de som är gamla nog att man får ha sex med dom, så länge inte bilder sprids utan personens tillåtelse kanske, men då har vi ju ett annat brott.
Och det finns väl annat att påpeka med lagen också..
Hmm, vet inte hur många bloggar jag kommenterat på nu, men som fellow otaku och allt så är det här ett ämne som upprör och berör mig väldigt mycket. Jag vill kunna fortsätta, precis som du, att ha mina bilder på mina favorit 2D-waifus. Och mina favorit-japanska idoler för den delen (även om animesamlingen är större).
Och jag vill stå upp för yttrandefrihet, tryckfrihet, och allas rätt att ha en egen sexualitet (oavsett hur mycket från "normen" den avviker, så länge ingen begår övergrepp på riktigt). Och för att stoppa denna förbannade moralpanik..
alitna
Jul. 29th, 2010 04:27 pm (UTC)
Re: JontiOtaku
det är inte helt sant att man får ha sex med barn över femton, inte om man är över arton. Det spelar heller ingen roll om bildernas är tagna med tillåtelse av personen, alla nakenbilder på personer under arton år räknas som barnporr.

Däremot håller jag verkligen med dig om svårigheten att bestämma en tecknad figurs ålder.
Re: JontiOtaku - (Anonymous) - Aug. 2nd, 2010 12:02 am (UTC) - Expand
Re: JontiOtaku - (Anonymous) - Aug. 3rd, 2010 01:30 pm (UTC) - Expand
soranel
Jul. 29th, 2010 08:56 pm (UTC)
Jag tänker speciellt på fanmade yaoi manga på över 100 sidor jag har och inte VILL göra mig av med :( Nephrite/Jadeite från Sailor Moon. Båda karaktärerna ÄR över 18 och det är originalen jag SER när jag läser den, men poliserna skulle säga att de ser ut som barn i alla fall! Nepp jag är tydligen också pedofil och jag har ett suspekt surfmönster på y!gallery och Hentai Foundry. Filtren är på så jag ser inte ens teen, men det spelar säkert ingen roll heller. Det är ju hur saker verkar som räknas, inte hur de ÄR. Kanske rentav deviantART räknas som barnporrsida snart och blockeras av "välmenande" politiker. Det skulle verkligen göra färre ungdomar kränkta.

Vad jag än har råkat se på detta livsfarliga Internet så tänker jag inte gå till någon fiskmarknad och köpa en levande jättebläckfisk att slänga på oskyldiga förbipasserande. Fast jag är ju kvinna. De sätter mig nog på psyket istället och utreder om JAG blev utsatt för pedofili som liten. Det är extrem fixering på snuskgubbar och småflickor i den här sörjan.
(Anonymous)
Aug. 7th, 2010 12:11 pm (UTC)
Något måste göras...
Något måste göras!

Jag har sådan lust att fixa en namnlista med folk som nu klassas som pedofiler, men som igentligen inte är det. Borde försöka bevisa att lagen bara gör oss minderåriga mer skada än gott... Bilder är bara bilder. det har aldrig hänt om dem inte är baserade på en värklig händelse. Fotografin är en sak, men bilder en annan. Man borde inte bli straffad över en ritad bild på en påhittad person, och defenitivt inte lika starkt som om man äger ett fotto där en minderårig har sex ell liknande...

P.S jag är minderårig och läser yaoi, dagligen, det är nästan den enda typ av manga jag läser. Hur skyddar denna lag mig då? Den berövar mig bara på min hobby, att läsa yaoi. Plus jag har träffat många killar och tjejer som läser manga eller "barnporr" som det kallas nu, dem är äldre än mig och dem har ALDRIG visat några pedofiliska tecken... D.S
(Anonymous)
Aug. 16th, 2010 11:55 pm (UTC)
JontiOtaku
Såg er föreläsning om manga/anime i Sverige på Meuwcon btw :P vet att det här off topic, men skulle bara säga det. Kul och intressant att lyssna på, bara synd ni inte fick slutföra allt (;
(Anonymous)
Feb. 10th, 2011 03:38 am (UTC)
Test, just a test
Hello. And Bye. fr33 pr0n (http://www.pornhubhd.com/) this is it!
( 34 comments — Leave a comment )

Latest Month

August 2013
S M T W T F S
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Powered by LiveJournal.com
Designed by Teresa Jones