Tomas Antila (alitna) wrote,
Tomas Antila
alitna

Dagens fynd

Idag fikade jag med Iggy. När jag kom hem till Iggy var han dock inte hemma. Det kändes lite snopet när jag gick ned för trappan från hans lägenhet i gamla stan. Jag trodde att han var arg för att jag kommit tio minuter för sen, fast sen skulle det visa sig att han var tvungen att bege sig till jobbet en snabbis. Väl nere på gatan bestämde jag mig för att dra runt lite i kvarteren för att se om han skulle ringa mig senare. Jag gick till serieboden för att se om de hade några Pelle Svanslös-serier. Jag tänkte inte köpa något, men av en enorm slump hade de en jättesällsynt serie!


från 'Pelle Svanslös Äventyr utgiven av Semic 1981'

Det här är en bilderbok släppt av Semic 1981 som handlar om den animerade långfilmen. Dialogen kommer rakt av från filmen, och majoriteten av bilderna också. Det finns dock med en del promotionbilder, vilket är väldigt intressant. Dessutom är framsidan antagligen specialritad för just den här, den är hursomhelst inte alls med i filmen. Enligt index är det Jan Gissberg som har ritat bilderna. Som huvudanimatör har han nog gjort en hel del, men framsidan är nog det enda som man med säkerhet kan konstatera att han har ritat.
Jääääättegullig bild! Snäll! Dom sitter ute i månskenet (gothic!) och är gulliga. Det intressanta med den här bilden är vitsipporna, som jag på min seriesida även hade med. I originalfilmen och på bilder som bygger på de scenerna när de är i Uppsala slottspark är det inte med några vitsippor. Och jag har inget minne av att jag har sett den här bilden förut, så vi kom på samma idé. På den här bilden kan man konstatera tre saker. 1) Pelle är rätt stor för att vara katt. 2) Återigen ser slottsparken inte ut som i verkligheten såsom på så många andra Pelle-bilder. 3) Måns är seme, och ifall Pelle-filme vore anime, eller möjligtvis amerikansk, skulle det finnas en massa Pelle/Måns-fangirls. Eller möjligtvis fangirls till twincest-Bill&Bull. Måns arm ser dessutom rätt konstig ut. EDIT Bill och Bull, de är ju shota!

arg pelle
Den här bilden var med på baksidan, och är mycket märklig. Det finns en sekvens i filmen när karaktärerna är uppradade såhär, men Pelle var absolut inte arg i den scenen. Ironiskt nog står det den inledande texten under bilden: "Pelle Svanslös är nog världens snällaste katt".
Jag tycker den här bilden är jättelustig. Pelle ser verkligen arg ut. Det ser ut som om han säger typ, "Gullan, dina angstiga lj-poster är så himla fejk!". Fast i övrigt är bilden väldigt internet-humorvänlig. "STFU!", "Anonymious does not forgive!", "You suck" eller klassiska; "You are gay." Nej föresten, han säger , "herregud vilken söt rosett du har Gullan! Den ser värsta schoolgirl ut". Eller, "du har baitat min stil!" Ahem, är trött^^;;
Det är bara en fråga om tid innan den här bilden via någon annan letar sig till ett forum. Information vill vara fri, och det är roligt för att det är sant.
Majas ansiktsutryck är jättefestligt. Hon ser helt förvånad ut. Tävling: kom på en rolig replik som vad Pelle säger.

Och här är en rolig sak som jag hittade på Tradera. Jag har förvisso tidningen själv, men jag har inte orkat scanna den för att intresseklubben antecknar när jag gör det. Jag orkade inte ens beskära om bilden innan jag postade den här. Den kommer från den gulliga serietidningen från sjuttiotalet. Chara-designen är faktiskt gullig. Och det här är en jättegullig generationsklyfta.

utvikningsbild


Och när vi ändå snackar Pelle. Jag gillar vad jag hittade på Google: http://www2.pedersore.fi/pedersoreteater/pelle/pelle.htm
Verkligen intressant tolkning av Pelle-sagan. Bäst är: "Pjäsens vändpunkt kommer när folket gör uppror mot Måns. I vår analys av pjäsen handlar det om rena lynchstämningen. Om en gång Måns varit beredd att ta livet av Pelle så är det också logiskt att Måns svävar i livsfara när han förlorar makten."

... ... ...WTF!XD
Imorgon kommer jag vara trött... Varför envisas de med att visa Cat's Eye först jämnt?
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 6 comments